WINECULTURE

Показано 1–15 із 127

  • Aotearoa Sauvignon Blanc

    570 грн. Availability: В наявності

    Вино Aotearoa Sauvignon Blanc має свіжий, гармонійний смак з нотами зеленого болгарського перцю, трави та агрусу. Яскравий чистий аромат вина розкривається нотами тропічних та цитрусових фруктів, зеленої трави та зеленого аґрусу. Вино має світло-солом’яний колір із золотими відблисками.

    Легенда: Назва вина мовою корінного новозеландського народу Маорі перекладається як “Нова Зеландія”.

    Витримка: Короткочасна витримка у сталевих ємностях перед розливом.

    Температура подачі: 16-18 °С.

    Гастрономічна поєднання: з салатами з кислими заправками, свіжими морепродуктами та легкою нежирною рибою на грилі.

  • Berton Vineyard Winemakers Reserve The Black Shiraz

    610 грн. Availability: В наявності

    Вино Berton Vineyard (Бертон Віньярд) Winemakers Reserve The Black Shiraz із добірного винограду, сорту Шираз вирощеного в Долині Іден, на Півдні Австралії.

    Колір: червоний.

    Смак: інтенсивний, багатий, з шовковистою текстурою, відтінками темних ягід та деревно-пряними акцентами у тривалому післясмаку.

    Аромат: виразний, розкривається нотами стиглої сливи, ожини, чорниці, ванілі, деревини та кави мокко.

    Гастрономічні поєднання: з бараниною, оливками та тушкованою квасолею.

    Температура подачі: 14-16 °С.

  • Callia Pinot Grigio

    450 грн. Availability: Out of Stock

    Вино Callia (Каллія) Pinot Grigio характеризується добре збалансованим та витонченим смаком.

    Колір: білий.

    Смак: м’який з гарним балансом фруктів та свіжості, приємне вино без зайвої експресії.

    Аромат: тони квітів, білих фруктів та абрикоса типові для вина з аргентинської Долини Тулуму.

    Гастрономічне поєднання: підходить як аперитив. Прекрасно гармонує з молюсками, морепродуктами та рибними стравами. Поєднується з широким спектром страв.

    Температура подачі: 10-12°C.

    Читати далі
  • Lobster Bay Sauvignon Blanc

    420 грн. Availability: В наявності

    Вино Lobster Bay Sauvignon Blanc Western Cape демонструє золотистий колір та яскравий аромат із тонами манго, цитрусових та тропічних фруктів. Свіжий, соковитий смак із хорошою кислотністю та нотками трав переходить у свіжий та тривалий посмак.

    Гастрономічна сполучність: подають як аперитив, також підійде до салатів, легких рибних страв і м’ясних страв під вершковим соусом.

    Температура подачі: 10-12 °C.

  • Neuland Gruner Veltliner

    815 грн. Availability: В наявності

    Neuland Gruner Veltliner – австрійське вино з регіону Вейнвиртель, що знаходиться на лесових ґрунтах. Gruner Veltliner – білий сорт винограду, який відомий своєю свіжість, гармонією та виразним ароматом. Урожай збирають вручну в листопаді. Ферментація й витримка вина проходять у сталевих резервуарах.

    Має світло-жовтий колір із зеленим відтінком, в ароматі можете відчути аромати тропічних фруктів, яблука та цитрусові,  ноти трав та спецій.  В смаку відчувається багато фруктів, таких, як зелена яблука, лимони та ананаси, з додаванням легких прянощів та рослинних ароматів. Вино традиційно має добру кислотність та приємну структуру.

    Neuland Gruner Veltliner чудово поєднуватися з різноманітними стравами, від морепродуктів до птиці та салатів.

  • Pearly Bay Sweet White

    290 грн. Availability: В наявності

    Вино Pearly Bay (Перлі Бей) Sweet White -це легке та питке солодке біле вино з винограду сортів Хейнпут та Шенен Блан. Ділянки, на яких вирощується виноград для вина, знаходяться в Західному Кейпі поряд з узбережжям. Середземноморський клімат та різноманітні ґрунти місцевості забезпечують виноград усім необхідним для його повноцінного розвитку та дозрівання.

    Аромат: букет наповнений тонами тропічних фруктів.

    Смак: м’який і гладкий, має приємну насолоду. Післясмак тривалий.

    Гастрономічне поєднання: рекомендується в парі з фруктовими салатами, різноманітними десертами та стравами азійський кухні.

    Температура подачі: 10-12°C.

  • Shabo Reserve Pinot Grigio

    335 грн. Availability: В наявності

    Колекція витриманих тихих вин створена за принципами преміального виноробства:

    • Використання власного винограду теруару Шабо з відповідних ділянок.

    Виноградні лози були придбані в Європі з урахуванням особливостей ґрунтів Шабо й висаджені на кращих для них мініділянках теруару.

    • Заради створення продукту виняткової якості, кількість виноградних ґрон на кожній лозі скорочується відповідно до сорту винограду: до 2 – 2,5 кг для червоних та до 1,5 – 1,7 кг для білих сортів.
    • Виноградні ґрона збирають вручну в ящики.

    Вже через 15 хвилин рефрижераторами доставляють в Винний Дім SHABO, обладнання якого одне з кращих в Європі.

    Тут виноград проходить делікатне ручне сортування у кілька етапів та переробку.

    Далі йде процес бродіння з автоматизованим контролем температури: білі вина — в дубових баріках, червоні — в дубових чанах Taransaud.

    • Сухі вина витримуються в дубових баріках не менше 6 місяців.
    • Контроль якості здійснюють експерти SARL Derenoncourt (Франція).
    Аромат
    Тонкий аромат з нотами білого персика та ніжними тонами акації
    Смак
    Округлий, свіжий, довгий
  • Western Cellars Colombard – Chardonnay

    405 грн. Availability: В наявності

    Вино Western Cellars (Вестерн Селез) Colombard – Chardonnay – створене із двох сортів винограду, виробляється американською виноробною Western, що входить до складу відомого французького гіганта – Les Grands Chais de France. Виноград вирощується на ділянках у Каліфорнії, вініфікація проходить у каліфорнійських льохах, а вино у Франції. Незважаючи на різне місце розташування виробничих потужностей, вино відповідає найвищим стандартам якості.

    Колір: світло-золотий з зеленими відблисками.

    Смак: збалансований, фруктовий смак з відтінками груші та приємним солодкуватим післясмаком.

    Аромат: інтенсивний аромат з фруктовими нотами ананаса, груші та відтінками білих квітів.

    Гастрономічне поєднання: відмінно гармонує з холодними закусками, птахом та рибою. Можна подавати до сирів та десертів.

    Температура подачі: 10-12 °C.

  • Western Cellars Red Zinfandel

    405 грн. Availability: В наявності

    Вино Western Cellars Zinfandel – червоне сухе вино з винограду сорту Зінфандель – типового каліфорнійського сорту, який, як вважають, виник у Південній Італії та був завезений до Каліфорнії вихідцями з Італії. Вино із Зінфандель, завдяки пекучому каліфорнійському сонцю, виходить сильним і соковитим, схожим на фруктовий десерт. Вино має яскравий смак зі зрілими танінами та нотами сливи, а у фруктово-пряному післясмаку домінують легкі дубові відтінки з дотиком шоколаду. Аромат вина пряно-ягідний з легким відтінком деревини, тютюну та нюансами ожини, малини та чорного перцю. Вино має інтенсивний рубіновий колір.

    Витримка: Нетривалий час у сталевих ємностях.

    Гастрономічне поєднання: зі стейками, бургерами, тушкованим м’ясом, реберцями барбекю та пряними м’ясними стравами.

    Температура подачі: 14-16 °C.

    Виробник: Les Grands Chais de France.

  • Western Cellars Zinfandel Rose

    405 грн. Availability: В наявності

    Вино Western Cellars Zinfandel Rose – рожеве сухе з винограду сорту Зінфандель, що вирощується на піщаних, кам’янистих і глинисто-вапняних ґрунтах Центральної долини Каліфорнії, поряд з містом Катлер.

    Зінфандель – типово каліфорнійський сорт винограду, який, як вважають, виник у Південній Італії та був завезений до Каліфорнії вихідцями з Італії. Зінфандель з Лодай має особливе багатство, яскраву фруктовість, солодощі і легку димність.

    Колір: світло-малиновий.

    Аромат: ніжно-малиновий, з легким флером стиглої полуниці та кизилу.

    Смак: шовковий, легкий, злегка солодкуватий, з ніжним післясмаком полуниці з вершками та малинового компоту.

    Гастрономічні поєднання: чудово в ролі аперитиву, і відмінно поєднується з тунцем на грилі.

    Температура подачі: 8-10 °С.

  • Вино Albana Secco Merlotta Fondatori

    655 грн. Availability: В наявності

    Вино Albana Secco Merlotta з винограду Албана, родом з Півночі Італії, регіону Емілія- Романья.

    Опис:

    Вино має інтенсивний золотистий колір та
    стійкий аромат цитрусів, тропічних фруктів,
    теплі медові ноти, смак насичений, збалансований, має
    приємну мінеральність.

    Гастрономія:
    Прекрасно супроводжує перші страви, пасту
    та різотто, основні страви з риби та морепродуктів, білого м’яса, сирні страви.
    Рекомендовано споживати при температурі 8-10°C.

  • Вино Amalinda “Sauvignon Blanc”

    270 грн. Availability: В наявності

    “Amalinda” Sauvignon Blanc — молоде біле сухе вино від провідного іспанського виробника з багатим досвідом. Виготовлене найкращими виноробами бренду з соковитих ягід Совіньйон Блан, які ростуть на кам’янистих і вапнякових грунтах.

    Виноробня знаходиться у муніципалітеті Хумілья, що на південному сході Піренейського півострова. Плоди збирають після досягнення стиглості та очищують. Вініфікація проходить традиційним способом для білих іспанських вин. Смако-ароматика тішить аутентичним південним характером та легкістю з нотами квітів, свіжої трави й кісточкових фруктів. “Amalinda” Sauvignon Blanc бездоганно смакує в спекотний день до трапези на природі.

    Смак:
    Добре збалансований, фруктовий смак з багатими відтінками тропічних фруктів та чудовою гармонійною кислотністю

    Аромат:
    Бездоганна симфонія ноток свіжої трави, літніх квітів та кісточкових фруктів

    Колір:
    Світло-золотистий

    Гастрономічне поєднання:
    Найкраще смакує до страв з білого м’яса, запеченої риби та делікатесів з морепродуктів

    Температура подачі:
    8-10 °С

  • Вино Aroma winery Aglianico I.G.P.

    655 грн. Availability: В наявності

    Вино Aroma winery Aglianico з винограду Альяніко,  родом з Кампанії, що розташована на півдні Італії, на узбережжі Тирренського моря.

    Опис:

    Вино інтенсивного гранатово- червоного
    кольору з ароматами вишні, сливи та пряних
    спецій, в смаку має приємну танінність.

    Гастрономія:
    Гарно поєднюється зі стравами з червого
    м’яса, качки, салатами з запечених овочів та
    витриманими сирами.
    Зберігати в затемнених приміщеннях при температурі: 12-18 °C.

  • Вино Aroma winery Donna Carina Greco Di Tufo D.O.C.G.

    655 грн. Availability: В наявності

    Вино Donna Carina Greco Di Tufo виготовлено з винограду Греко ді Туфо, та родом з Кампанії, що розташована на півдні Італії, на узбережжі Тирренського моря.

    Опис:

    Вино золотистого кольору, має насичений солодкуватий фруктовий
    аромат, ноти лимону, мигрального горіху та приємний, тривалий післясмак.

    Гастрономія:
    Стане прекрасним доповненням до страв з
    білого м’яса, морепродутів, пасти з грибами
    та молодих сирів.
    Рекомендовано споживати при температурі 8-10°C.

  • Вино Barbera D’asti D.O.C.G.

    655 грн. Availability: В наявності

    Вино Barbera D’asti виготовлено з винограду Барбера та родом з П’ємонту, що на півночі Італії.

    Опис:

    Вино інтенсивного червоно-рубінового кольору, з ароматом чорних та червоних ягід, має насичений, збалансований смак та тривалий післясмак.

    Гастрономія:

    Ідеально поєднується зі стравами на основі червоного м’яса, дичини та зрілими сирами.

    Зберігати в затемнених приміщеннях при температурі: 12-18 °C.

Світ виноробства дарує нам чарівні напої, які приносять радість та насолоду в життя. Вино вже століттями вважається символом розкоші, вишуканості та гастрономічного вишукання. Однак, обираючи вино, важливо знати, як правильно підібрати його сорт, дізнатися про регіон виробництва, та відкривати перед собою безмежні смакові горизонти.

Які бувають вина?
Біле вино. Біле вино виробляється з білих сортів винограду, і його основною рисою є світлий колір. Білі вина можуть бути сухими, напівсухими, напівсолодкими або солодкими, залежно від кількості цукру в них. Смак білого вина може варіюватися від свіжого та фруктового до гіркого та кремового.
Червоне вино. Червоне вино виготовляється з червоних сортів винограду, і його колір може бути від світло-рожевого до насиченого червоного. Червоне вино може бути сухим, напівсухим, напівсолодким або солодким. Воно відоме своєю глибокою смаковою палітрою, включаючи ноти червоних ягід, спецій, тютюну і дуба.
Рожеве (розове) вино. Рожеве вино виробляється з червоних сортів винограду, але його шкірка залишається на декілька годин менше, ніж для червоного вина. Це надає йому світлого рожевого кольору. Рожеві вина можуть бути сухими, напівсухими, напівсолодкими або солодкими. Вони часто відзначаються свіжими фруктовими ароматами та легкістю смаку.
Ігристе вино. Ігристе вино містить велику кількість бульбашок, які надають йому легкості та свіжості. Споживається воно часто на святкових заходах або як аперитив. Відомими видами ігристих вин є шампанське (вироблене в регіоні Шампань у Франції) та процесоване вино (наприклад, італійський Prosecco).
Десертне вино. Десертні вина зазвичай мають вищий рівень цукру і виробляються з допомогою спеціальних методів. Вони ідеально підходять для подачі з солодощами або як доповнення до десертів. До цієї категорії належать такі види вин, як портвейн, шеррі та ізсу.
Різновиди за регіонами. Кожен виноробний регіон світу має свої унікальні смакові особливості і стилі вина. Наприклад, вино з Бордо відоме своєю структурою і гармонією, італійське К’янті – свіжістю та гармонією, а аргентинський Мальбек – насиченим смаком червоних ягід.

Як правильно підібрати вино?
Це питання, яке виникає перед багатьма, коли вони стоять перед поличкою з винами в магазині або переглядають виночерпні карти в ресторані. Вино – це напій, який вже століттями вважається символом розкоші та вишуканості. Воно може дарувати радість і насолоду, але правильний вибір може бути складним завданням.
Спочатку варто з’ясувати свої власні вподобання. Чи це біле, червоне, рожеве вино, чи можливо ігристе? Який смак вина вам більше до вподоби: сухе, напівсухе, напівсолодке чи солодке? Визначивши свої смакові уподобання, ви вже зробите перший важливий крок у виборі вина.

Далі варто дізнатися більше про регіони виробництва. Різні країни та регіони світу славляться своєю винодійнею традицією і виробляють вино з унікальними смаковими особливостями. Франція, Італія, Іспанія, Австралія і США – це лише кілька прикладів країн, які виробляють вино різних стилів. Вивчіть, які регіони славляться певними сортами винограду і стилями вина, які вас цікавлять.

Сорти винограду також грають важливу роль у смакових характеристиках вина. Мерло, Каберне Совіньон, Шардоне, Піно Нуар – це лише декілька з найпопулярніших сортів винограду, кожен з яких має свої унікальні смакові особливості. Не забувайте звертати увагу на рік врожаю. Рік врожаю може вплинути на якість вина. Деякі роки вважаються особливо вдалими для виробництва вина і можуть давати вино вищого класу. Репутація бренду і виробника теж має велике значення. Велика увага до цього аспекту може гарантувати якість і надійність продукту. Вивчіть рейтинги та відгуки про виробників, оскільки вони можуть допомогти вам зробити кращий вибір. Питайте продавців чи сомельє за рекомендаціями, і не соромтеся експериментувати з різними винами. Поступово, ви розширите своє розуміння і смакові враження від вина. Пам’ятайте, що підбір вина – це особиста справа, і головне – насолоджуватися процесом та винами, які дарують вам задоволення.

Shopping cart close