Колекція витриманих тихих вин створена за принципами преміального виноробства:
- Використання власного винограду теруару Шабо з відповідних ділянок.
Виноградні лози були придбані в Європі з урахуванням особливостей ґрунтів Шабо й висаджені на кращих для них мініділянках теруару.
- Заради створення продукту виняткової якості, кількість виноградних ґрон на кожній лозі скорочується відповідно до сорту винограду: до 2 – 2,5 кг для червоних та до 1,5 – 1,7 кг для білих сортів.
- Виноградні ґрона збирають вручну в ящики.
Вже через 15 хвилин рефрижераторами доставляють в Винний Дім SHABO, обладнання якого одне з кращих в Європі.
Тут виноград проходить делікатне ручне сортування у кілька етапів та переробку.
Далі йде процес бродіння з автоматизованим контролем температури: білі вина — в дубових баріках, червоні — в дубових чанах Taransaud.
- Сухі вина витримуються в дубових баріках не менше 6 місяців.
- Контроль якості здійснюють експерти SARL Derenoncourt (Франція).
Вино створене з українського автохтонного сорту винограду Тельті-Курук.
Він вважається візитівкою не лише SHABO, але й України.
Адже подібного кореневласного сорту немає ніде більше у світі.
Він з’явився у цьому регіоні понад 500 років тому.
І саме цей сорт винограду дає змогу скуштувати поціновувачам автентичне вино (яке було до філоксери, що винищила більшість виноградників в Європі в у XIX ст.).
В Шабо найбільші насадження Тельті-Курук – понад 40 га.
А найстаршим родючим лозам рекордні 50 років.
Аромат: тонкий аромат акації, липи та яскраво виражений аромат стиглої айви
Смак: смак свіжий, округлий, ідеально збалансований з тривалим посмаком
Відгуки
Відгуків немає, поки що.