WINECULTURE

Показано один результат

  • Вино Shabo Limited Edition Ркацителі-Шардоне за кахетинською технологією

    540 грн. Availability: Out of Stock

    Лімітована колекція тихих вин orange-wine створена за унікальною для всього світу багатовіковою грузинською технологією виготовлення вина – кахетинською, коли бродіння і витримка проходять на м’яззі у глиняних амфорах «квеврі».

    Ця технологія створення вина чи не найстарша у світі – їй близько 8 тисяч років.

    Вона не має аналогів та внесена до переліку нематеріальних культурних спадщин ЮНЕСКО.

    На сьогодні виробництво квеврі займаються одиниці, як правило, сімейні династії Грузії, які передають із покоління в покоління свій рецепт створення цих спеціальних “амфор”.

    Одна з таких династій ремісників Кбілашвілі (що мешкають у Телавському районі) робили квеврі для SHABO.

    Компанія привезла до України 15 квеврі, об’ємом 1400 і 2000 літрів, і встановила їх у Винному домі SHABO.

    В кожній такій конусоподібній амфорі, яка знаходиться під землею, протягом 5 місяців відбувається процес мацерації й витримки на м’яззі.

    При настоюванні на м’яззі вино набуває яскраво-бурштинового кольору і насичується антиоксидантами та вітамінами, що містяться у твердих частинках винограду.

    Також вино проходить додаткову пляшкову витримку.

    На всіх етапах виробництва контроль якості здійснюють кращі експерти з Грузії.

    Аромат: ноти сухофруктів, сушеного абрикоса, тютюну, чорного чаю. Також відчутні квіткові ноти, властиві сортовій ароматиці Шардоне
    Смак: округлий, потужний, з виразними танінами. Тривалий посмак.
    Читати далі
Shopping cart close