WINECULTURE

Показано 1–15 із 24

  • Вино FitaPreta Branco

    780 грн. Availability: В наявності

    Біле молоде вино з яскравим та живим смаком, ароматом айви, зеленого яблука, жимолості з шипучим та солонуватим смаком.
    Блідо-жовтий колір з інтенсивним цитрусовим ароматом і освіжаючими мінеральними нотами.
    Тривалий післясмак з стійким фруктовим ароматом на фініші.
    Виготовлено 29 800 пляшок.

    Поєднання з їжею:
    Вино чудово поєднується з рибою на грилі, морепродуктами та салатом з куркою.
    Рекомендовано відкрити вино за годину до споживання.
    Подавати при 10 ºC.

  • Вино FitaPreta Rose

    585 грн. Availability: В наявності

    Вино Rosé da Fita Preta дуже свіже як в ароматі так і у смаці.
    Для цього вина використовують плоди винограду Кастелау, Туріга Насіональ, Арагонез.
    Виноград вирощується в режимі органічного виробництва без використання гербіцидів та штучних зрошень.
    Виноградники є сертифіковані в рамках Alentejo sustainability program
    Клімат в якому вирощується виноград для вина континентально середземноморський, гарячі та сухі дні з дуже холодними ночами.
    У березні 2023 року було випущено 13 600 пляшок.
    Вино має світло-рожевий колір, квітковий аромат та нотки свіжих червоних фруктів.
    Має збалансовану та освіжаючу кислинку. Хороша текстура та стійка свіжість в кінці дегустації.

    Поєднання з їжею:
    Це вино добре підходить для початку трапези.
    Добре смакує з рибою, морепродуктами та азіатськими стравами (суші).
    Подається при температурі 10-12 ºC.

  • Вино FitaPreta Tinto

    790 грн. Availability: В наявності

    Вино, яке виражає особливий характер регіону Алентежу за допомогою поєднання трьох традиційних сортів винограду, що ростуть на вершинах виноградних пагорбів.
    Лози культивуються на гранітних або скелястих грунтах.
    Вино яке витримується в бочках з французького дуба.
    Глубокий рубіно-фіолетовий колір, з багатим ароматом червоних фруктів, стриманими нотками тостів та прянощів і освіжаючим відтінком евкаліпту.
    Смак стиглий і освіжаючий.
    У серпні 2022 року було випущено 60 000 пляшок.

    Поєднання з їжею:
    Зберігається при 14-16 ºC, вживати при 18 ºC.
    Добре поєднується червоним м’ясом на грилі та стейками.

  • Вино Lacrau Colheita Branco

    535 грн. Availability: В наявності

    Lacrau Colheita Branco це вино з суміші п’яти місцевих сортів винограду: Рабігато, Гувейо, Віозіньо, Вердельо та Москатель Галего Бранко, що ростуть на високому плато навколо Фавайос та Аліхо у сланцевих ґрунтах.

    Опис:
    Ніжно- золотистий колір, вино з тонкою мінеральністю, фруктовими ароматами цитрусових і відтінками тропічних фруктів, має приємну легку кислотність та свіжий смак.

    Гастрономія:
    Прекрасно поєднюється зі стравами з риби та морепродуктами, білим м’ясом та легкими сирами.

  • Вино Lacrau Colheita M. Galego

    740 грн. Availability: В наявності

    Lacrau Moscatel Galego виготовлено з винограду Мускатель Галего,  родом з регіону Дору. Вино витримано на осаді в бочках з нержавіючої сталі протягом 4 місяців.

    Опис:

    Золотисто- зеленуватий колір, аромат мінеральний та свіжий, має інтенсивні квіткові та тропічні ноти та приємний, тривалий післясмак.

    Гастрономія:
    Підходить до гребінців, тартару з лосося, легких салатів та невитриманих сирів.
    Рекомендується подавати як аперитив при температурі 10ºC.

  • Вино Lacrau Colheita Rose

    535 грн. Availability: В наявності

    Secret Spots Wines народилася з мрії – виробляти найкраще вино, яке залишається вірним своєму витоку.
    Нехай вас не вводить в оману світло-лососевий колір. Lacrau Rosé молодий з великою інтенсивністю стиглих червоних фруктів і збалансованою кислинкою, відмінним букетом і освіжаючим закінченням. Він нескладний і легко п’ється!
    Ручний збір. Ручний підбір грон. Видалення стебла з подальшою пелікулярною мацерацією.
    Ферментація в чанах з нержавіючої сталі з контролем температури.

    Смакові нотки:
    Яскравий лососевий колір. Молодий аромат, гарної інтенсивності, що нагадує стиглі червоні фрукти. На смак це сухе, легке, збалансована кислотність і чудовий аромат у роті. Освіжаючий фініш.

    Поєднання з їжею:
    Ідеально поєднується з м’якими сирами, рибними стравами і стравами з білого м’яса.
    Рекомендовано споживати при температурі 10-12ºC.

  • Вино Lacrau Colheita Tinto

    535 грн. Availability: В наявності

    Молоде вино з інтенсивним та складним ароматом.
    Ручний підбір грона. Видалення плодів з наступним дробленням. Спільне бродіння сортів винограду в чанах з нержавіючої сталі з помірним контролем температури та ручним збиранням.

    Смакові нотки:
    Інтенсивний молодий аромат, що нагадує стиглі червоні фрукти, рубіновий колір.
    У роті виявляє збалансовану кислотність і чудовий аромат. Дуже м’які дубильні речовини, які надають шовковистість.

    Поєднання з їжею:
    Дане вино буде ідеальним доповненням до м’ясних страв із сильним смаком, дичини та витриманих сирів.
    Рекомендована температура споживання: 16-18º.

  • Вино Lacrau Sauvignon Blanc

    515 грн. Availability: В наявності

    Пресування цільного винограду. Природне декантування при 10ºC.
    Ферментація при суворому контролі температури. Витримується на дрібному осаді до утворення купажу. Без фільтрації або стабілізації до розливу.

    Смакові нотки:
    Прозорий цитрусовий колір. Цитрусові та тропічні фрукти, легкі рослинні та квіткові ноти. Дуже приємна кислотність. Сухий, свіжий і живий післясмак. Добре збалансоване вино.

    Поєднання з їжею:
    Дане вино буде ідеальним доповненням із закусками, сирами та десертами.
    Рекомендовано подавати при температурі 10-12ºC.

  • Вино Lacrau Superior Branco

    1470 грн. Availability: В наявності

    Ручний збір з подальшою мацерацією шкірки на м’язі протягом 8 годин.
    Ферментація при контрольованій температурі в бочках з французького дуба.

    Смакові нотки:
    Цитрусовий смак з легкими нотами соломи.
    Інтенсивний смак стиглих тропічних та білих фруктів з ніжними ванільними нотками.
    Збалансована кислотність надає вину відмінну свіжість.

    Поєднання з їжею:
    Чудово смакує з пастою і овечим сиром, креветками каррі, запеченою рибою.
    Зберігати при температурі 15 ºC, для споживання охолодити до 10 ºC.

  • Вино Quinta das Carvalhas Douro Red Blend

    465 грн. Availability: В наявності

    Quinta das Carvalhas — червоне вино, вироблене з місцевого червоного винограду з польової суміші старих лоз віком понад 100 років із регіону Дору. Після тривалої 14-денної мацерації на холоді вино ферментувалося в резервуарах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі та залишалося в нових бочках з французького дуба протягом 18 місяців у контакті з дрібним осадом, перш ніж бути розлитим у пляшки.

    Смакові нотки:
    Вино має гарний рубіновий колір і аромати червоних фруктів, гармонійно поєднані з вершково-ванільними нотами, демонструючи помітну інтенсивність і складність аромату.

    Поєднання з їжею:
    Рекомендовано подавати при температурі 16°C.
    Насолоджуйтесь м’ясом, копченостями, макаронними виробами, ситними м’ясними стравами, такими як яловичина строганофф або пастуший пиріг, стравами в азіатському стилі, м’ясними нарізками та сиром.

  • Вино Quinta das Carvalhas Douro Tinto

    670 грн. Availability: В наявності

    Quinta das Carvalhas Tinto є близьким відображенням нашого терруару завдяки розміщенню ділянок у різних місцях квінти.
    Виноградники на самій вершині гори забезпечують свіжість і елегантність, а розташовані на нижчих висотах забезпечують структуру і силу.
    Для Quinta das Carvalhas Tinto бродіння відбувається в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі.
    Потім вино витримується в барріках з французького дуба протягом 12 місяців, набуваючи структурності та складності.

    Смакові нотки:
    Дуже свіже вино з красивим рубіновим кольором і ароматами червоних фруктів, які гармонійно поєднуються з вершково-ванільними нотами, демонструючи помітну інтенсивність і складність аромату.
    Дуже збалансований і круглий, що забезпечує дуже приємне і довговічне покриття.

    Поєднання з їжею:
    Ідеально поєднується з пастою та червоним м’ясом.
    Рекомендовано споживати при температурі 16ºC.

  • Вино Quinta do Cruzeiro

    375 грн. Availability: В наявності

    Ручний збір у 50-літрові ящики (прибл. 20 кг). Пресування винограду без плодоніжки/цілого, природне освітлення при 10ºC.
    Ферментація з суворим контролем температури.
    Витримка з дрібним осадом до формування партії. М’яка фільтрація та холодна стабілізація перед розливом.

    Смакові нотки:
    Аромат свіжий і делікатний з відтінками тропічних фруктів на мінеральному фоні.
    М’яка текстура, збалансована кислинка, післясмак фруктовий.

    Поєднання з їжею:
    Ідеально підходить як для закусок або до риби на грилі та варених морепродуктів. Найкраще насолоджуватися при температурі 8-10ºC.

  • Вино Quinta do Cruzeiro Unfiltered

    405 грн. Availability: В наявності

    Ручний збір у 50-літрові ящики (прибл. 20 кг). Пресування винограду без плодоніжки/цілого, природне освітлення при 10ºC.
    Ферментація з суворим контролем температури.
    Витримка з дрібним осадом до формування партії. Без фільтрації та стабілізації перед розливом.

    Смакові нотки:
    Свіжий і делікатний аромат з відтінками тропічних фруктів і мінеральною основою.
    М’яка текстура, збалансована кислотність, мінеральний та фруктовий післясмак.
    Має колір зеленого цитрину.

    Поєднання з їжею:
    Ідеально поєднується з рибою на грилі або смаженою в оливковій олії та вареними морепродуктами.
    Подавати слід при температурі від 10 до 12ºC.

  • Вино Quinta dos Aciprestes Douro Branco

    635 грн. Availability: В наявності

    Quinta dos Aciprestes народжується з групи білих сортів винограду, де домінує Рабігато, який забезпечує інтенсивність аромату та свіжість.
    Виноград подрібнюють на пневматичному пресі. Ферментація відбувається в резервуарах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі. 100% вина витримують у ємностях з нержавіючої сталі протягом 3 місяців перед розливом.

    Смакові нотки:
    Дуже збалансоване біле вино, що розкриває лимонні ноти. Дивовижно збалансована структура, що демонструє досконалість і текстуру, закінчується дуже живою кислинкою, характерною для вин Quinta dos Aciprestes.

    Поєднання з їжею:
    Ідеально підходить для всіх рибних страв, суші, морепродуктів і деяких легких м’ясних страв.
    Рекомендовано зберігати при температурі 15°C.
    Подавати при температурі 10-11°C.

  • Вино Quinta dos Aciprestes Douro Tinto Real Compahnia Velha

    660 грн. Availability: В наявності

    Ферментація та мацерація відбуваються в резервуарах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі.
    Вино витримується у бочках з французького та американського дуба протягом 12 місяців у чудових природних умовах витримки.

    Смакові нотки:
    Чистий, глибокий і яскравий рубіновий колір.
    Ноти фіалки змішані зі сливою та ожиною в гармонії з нотами ванілі.
    Присмак стиглих фруктів. Чудова структура ідеально збалансоване вино, стійке з тривалим післясмаком.

    Поєднання з їжею:
    Дане вино буде ідеальним доповненням до м’ясних страв із сильним смаком, дичини та витриманих сирів.
    Рекомендовано зберігати вино у прохолодному місці (від 16ºC до 18ºC) подалі від прямого світла. Подавати при 18ºC.

Світ виноробства дарує нам чарівні напої, які приносять радість та насолоду в життя. Вино вже століттями вважається символом розкоші, вишуканості та гастрономічного вишукання. Однак, обираючи вино, важливо знати, як правильно підібрати його сорт, дізнатися про регіон виробництва, та відкривати перед собою безмежні смакові горизонти.

Які бувають вина?
Біле вино. Біле вино виробляється з білих сортів винограду, і його основною рисою є світлий колір. Білі вина можуть бути сухими, напівсухими, напівсолодкими або солодкими, залежно від кількості цукру в них. Смак білого вина може варіюватися від свіжого та фруктового до гіркого та кремового.
Червоне вино. Червоне вино виготовляється з червоних сортів винограду, і його колір може бути від світло-рожевого до насиченого червоного. Червоне вино може бути сухим, напівсухим, напівсолодким або солодким. Воно відоме своєю глибокою смаковою палітрою, включаючи ноти червоних ягід, спецій, тютюну і дуба.
Рожеве (розове) вино. Рожеве вино виробляється з червоних сортів винограду, але його шкірка залишається на декілька годин менше, ніж для червоного вина. Це надає йому світлого рожевого кольору. Рожеві вина можуть бути сухими, напівсухими, напівсолодкими або солодкими. Вони часто відзначаються свіжими фруктовими ароматами та легкістю смаку.
Ігристе вино. Ігристе вино містить велику кількість бульбашок, які надають йому легкості та свіжості. Споживається воно часто на святкових заходах або як аперитив. Відомими видами ігристих вин є шампанське (вироблене в регіоні Шампань у Франції) та процесоване вино (наприклад, італійський Prosecco).
Десертне вино. Десертні вина зазвичай мають вищий рівень цукру і виробляються з допомогою спеціальних методів. Вони ідеально підходять для подачі з солодощами або як доповнення до десертів. До цієї категорії належать такі види вин, як портвейн, шеррі та ізсу.
Різновиди за регіонами. Кожен виноробний регіон світу має свої унікальні смакові особливості і стилі вина. Наприклад, вино з Бордо відоме своєю структурою і гармонією, італійське К’янті – свіжістю та гармонією, а аргентинський Мальбек – насиченим смаком червоних ягід.

Як правильно підібрати вино?
Це питання, яке виникає перед багатьма, коли вони стоять перед поличкою з винами в магазині або переглядають виночерпні карти в ресторані. Вино – це напій, який вже століттями вважається символом розкоші та вишуканості. Воно може дарувати радість і насолоду, але правильний вибір може бути складним завданням.
Спочатку варто з’ясувати свої власні вподобання. Чи це біле, червоне, рожеве вино, чи можливо ігристе? Який смак вина вам більше до вподоби: сухе, напівсухе, напівсолодке чи солодке? Визначивши свої смакові уподобання, ви вже зробите перший важливий крок у виборі вина.

Далі варто дізнатися більше про регіони виробництва. Різні країни та регіони світу славляться своєю винодійнею традицією і виробляють вино з унікальними смаковими особливостями. Франція, Італія, Іспанія, Австралія і США – це лише кілька прикладів країн, які виробляють вино різних стилів. Вивчіть, які регіони славляться певними сортами винограду і стилями вина, які вас цікавлять.

Сорти винограду також грають важливу роль у смакових характеристиках вина. Мерло, Каберне Совіньон, Шардоне, Піно Нуар – це лише декілька з найпопулярніших сортів винограду, кожен з яких має свої унікальні смакові особливості. Не забувайте звертати увагу на рік врожаю. Рік врожаю може вплинути на якість вина. Деякі роки вважаються особливо вдалими для виробництва вина і можуть давати вино вищого класу. Репутація бренду і виробника теж має велике значення. Велика увага до цього аспекту може гарантувати якість і надійність продукту. Вивчіть рейтинги та відгуки про виробників, оскільки вони можуть допомогти вам зробити кращий вибір. Питайте продавців чи сомельє за рекомендаціями, і не соромтеся експериментувати з різними винами. Поступово, ви розширите своє розуміння і смакові враження від вина. Пам’ятайте, що підбір вина – це особиста справа, і головне – насолоджуватися процесом та винами, які дарують вам задоволення.

Shopping cart close