-
610 грн.
Availability: В наявності
Вино Berton Vineyard (Бертон Віньярд) Winemakers Reserve The Black Shiraz із добірного винограду, сорту Шираз вирощеного в Долині Іден, на Півдні Австралії.
Колір: червоний.
Смак: інтенсивний, багатий, з шовковистою текстурою, відтінками темних ягід та деревно-пряними акцентами у тривалому післясмаку.
Аромат: виразний, розкривається нотами стиглої сливи, ожини, чорниці, ванілі, деревини та кави мокко.
Гастрономічні поєднання: з бараниною, оливками та тушкованою квасолею.
Температура подачі: 14-16 °С.
-
405 грн.
Availability: В наявності
Вино Western Cellars Zinfandel – червоне сухе вино з винограду сорту Зінфандель – типового каліфорнійського сорту, який, як вважають, виник у Південній Італії та був завезений до Каліфорнії вихідцями з Італії. Вино із Зінфандель, завдяки пекучому каліфорнійському сонцю, виходить сильним і соковитим, схожим на фруктовий десерт. Вино має яскравий смак зі зрілими танінами та нотами сливи, а у фруктово-пряному післясмаку домінують легкі дубові відтінки з дотиком шоколаду. Аромат вина пряно-ягідний з легким відтінком деревини, тютюну та нюансами ожини, малини та чорного перцю. Вино має інтенсивний рубіновий колір.
Витримка: Нетривалий час у сталевих ємностях.
Гастрономічне поєднання: зі стейками, бургерами, тушкованим м’ясом, реберцями барбекю та пряними м’ясними стравами.
Температура подачі: 14-16 °C.
Виробник: Les Grands Chais de France.
-
655 грн.
Availability: В наявності
Вино Aroma winery Aglianico з винограду Альяніко, родом з Кампанії, що розташована на півдні Італії, на узбережжі Тирренського моря.
Опис:
Вино інтенсивного гранатово- червоного
кольору з ароматами вишні, сливи та пряних
спецій, в смаку має приємну танінність.
Гастрономія:
Гарно поєднюється зі стравами з червого
м’яса, качки, салатами з запечених овочів та
витриманими сирами.
Зберігати в затемнених приміщеннях при температурі: 12-18 °C.
-
655 грн.
Availability: В наявності
Вино Barbera D’asti виготовлено з винограду Барбера та родом з П’ємонту, що на півночі Італії.
Опис:
Вино інтенсивного червоно-рубінового кольору, з ароматом чорних та червоних ягід, має насичений, збалансований смак та тривалий післясмак.
Гастрономія:
Ідеально поєднується зі стравами на основі червоного м’яса, дичини та зрілими сирами.
Зберігати в затемнених приміщеннях при температурі: 12-18 °C.
-
560 грн.
Availability: В наявності
Вино Barbera D’ASTI виготовлено з винограду Барбера та походить з півночі Італії, регіону П’ємонт.
Опис:
Червоно- гранатового кольору, має приємні аромати червоних ягід. В смаку відчуваються фруктові ноти, вишня, солодкі спеції, в післясмаку є приємна кислотність.
Гастрономія:
Прекрасно супроводжує легкі м’ясні закуски, пасту та
різотто, страви з білого м’яса та зрілі сири.
Зберігати в затемнених приміщеннях при температурі: 12-18 °C.
-
1940 грн.
Availability: В наявності
Вино Barolo D.O.C.G. Batasiolo виготовлено з винограду Неббіоло та походить з півночі Італії, регіону П’ємонт.
Опис:
Інтенсивного гранатово- червоного
кольору, в ароматі відчуваються сухофрукти,
квіти, солодкі спеції, смак насичений,
приємно танінний, має гарний баланс та
тривалий післясмак.
Гастрономія:
Чудово поєднується зі
стравами на основі червоного м’яса, дичини,
печені та зі зрілими сирами.
Зберігати в затемнених приміщеннях при температурі: 12-18 °C.
-
2180 грн.
Availability: В наявності
Вино Barolo D.O.C.G. Riserva виготовлено з вінограду Неббіоло та походить з півночі Італії, регіону П’ємонт. Витримується в дубових бочках не менше 18 місяців з подальшою витримкою в чанах з нержавіючої сталі.
Опис:
Вино інтенсивного гранатово- червоного кольору, з ароматами ванілі,
стиглих фруктів та спецій, має насичений, збалансований смак.
Гастрономія:
Ідеально поєднується зі стравами на основі червоного
м’яса, дичини, та зрілими сирами.
Зберігати в затемнених приміщеннях при температурі: 12-18 °C.
-
560 грн.
Availability: Out of Stock
Вино Beykush Winery (Бейкуш Вайнері) Артанія характеризується смаковим балансом кислотності з нюансами фруктів. Має тривалий посмак.
Гастрономічні поєднання: чудово поєднується з різними м’ясними стравами – телятиною або яловичиною на грилі, тушкованою бараниною, м’ясними закусками, а також твердими сирами.
Аромат: в ароматі нотки вишні, чорносливу, червоних ягід, джему, ванілі, тютюну, шоколаду
Смак напою: насичений джемовий тон, чорниця, чорна смородина, легка вишня
Сорт винограду:
Каберне Совіньйон
Мерло
Піно Нуар (Піно Неро)
Сапераві
Читати далі
-
640 грн.
Availability: В наявності
“Сапераві АСЕ by Stakhovsky” 2021: вино ординарне витримане столове сухе сортове червоне.
Виготовлено з винограду сорту Сапераві, витримане в дубовій бочці 17 місяців.
Колір: вишнево-рубіновий.
Аромат: відкривається нотами вишні, чорної смородини, ожини, чорносливу та витонченими відтінками дубу.
Смак: приємний та гармонійний, за рахунок чудового балансу кислотності та шовковистих танінів. У посмаку відчуваються ноти темних лісових ягід, інжиру, какао бобів, спецій та прянощів.
-
2180 грн.
Availability: В наявності
Рідко коли червоні вина Шатонеф-дю-Пап виявляли себе настільки спокусливими та доступними на такій ранній стадії, навіть незважаючи на те, що вони також мають статус для тривалої витримки в пляшках.
Чималу роль зіграла погода: кліматичні умови заклали основу для широкого асортименту дуже привабливих вин урожаю 2020 року. Рясна зима з опадами забезпечувала ґрунти необхідною вологою. Весна була м’якою, сухою та сонячною.
Фруктовий компонент більше характеризує червоні ягоди, ніж темні ягоди, і завдяки їхній гармонії ними можна насолоджуватися з відкриття.
Рівень алкоголю коливається від 14,5 до 15,5%, але завдяки хорошому балансу вина сприймаються не як важкі, а як насичені.
Інтенсивний гранатовий колір, смак гармонійний, збалансований і оксамитовий.
Характерний аромат червоних фруктів та солодких спецій з кавовим відтінком.
Дане вино чудово поєднується з сиром брі, дичиною, та грибами.
Рекомендовано зберігати при температурі 16°C, споживати при температурі 18°C.
-
450 грн.
Availability: В наявності
Якісне червоне вино з портфоліо відомого винного дому Maison Boue виробляється з виноградників, розташованих неподалік від колишнього абатства, побудованого на важливому паломницькому шляху до Сантьяго-де-Компостелла. Створене у співпраці з талановитим Стефаном Деренонкуром. Це купаж типових сортів Мерло (75%) та Каберне Фран (25%).
Темно-фіолетовий червоний колір, аромат стиглих червоних фруктів, післясмак стійкий.
Поєднання з їжею:
Чудово смакує з червоним м’яса на грилі та витриманими сирами.
Рекомендовано споживати при температурі 15-16°C.
-
450 грн.
Availability: В наявності
Якісне червоне вино з портфоліо відомого винного дому Maison Boue виробляється з виноградників, розташованих неподалік від колишнього абатства, побудованого на важливому паломницькому шляху до Сантьяго-де-Компостелла. Створене у співпраці з талановитим Стефаном Деренонкуром. Це купаж типових сортів Мерло (75%) та Каберне Фран (25%).
Темно-фіолетовий червоний колір, аромат стиглих червоних фруктів, післясмак стійкий.
Поєднання з їжею:
Чудово смакує з червоним м’яса на грилі та витриманими сирами.
Рекомендовано споживати при температурі 15-16°C.
-
395 грн.
Availability: В наявності
Якісне червоне вино з портфоліо відомого винного дому Maison Boue виробляється з виноградників, розташованих неподалік від колишнього абатства, побудованого на важливому паломницькому шляху до Сантьяго-де-Компостелла. Створене у співпраці з талановитим Стефаном Деренонкуром, це вино є класичним прикладом типового червоного бордо за відмінною ціною. Це купаж типових сортів Мерло (55%), Каберне Фран (20%) і Каберне Совіньон (25%).
М’яке, елегантне вино. Червоні ягоди за ароматом і смаком. М’який танін і тривалий післясмак.
Поєднання з їжею:
Чудово смакує з дичиною, сирами, білим та червоним м’ясом.
Рекомендовано споживати при температурі 15-16°C
-
415 грн.
Availability: В наявності
Якісне червоне вино з портфоліо відомого винного дому Maison Bouey виробляється з виноградників, розташованих неподалік від колишнього абатства, побудованого на паломницькому шляху до Сантьяго-де-Компостелла. Створене у співпраці з талановитим Стефаном Деренонкуром, це вино є класичним прикладом типового червоного бордо за відмінною ціною. Це купаж типових сортів 90% Мерло, 5% Каберне Совіньон, 5% Каберне Фран.
Зберігати в затемнених приміщеннях за температури +5°C до +20°C.
-
270 грн.
Availability: Out of Stock
Смак: гармонійний, трохи терпкий, але приємний, ягідний, добре відчуваються ноти малини та вишні. Післясмак тривалий.
Червоне напівсолодке вино зі знаменитого винограду Піно Нуар. Це класичний сорт родом з Бургундії в нашій інтерпретації, з ягід, які подарував виноградник Мала Гора. Закарпаття завдяки все більш теплому клімату народжує чудові червоні, у тому числі класичні європейські сорти винограду.
Колір: гранатовий, з гарними переливами.
Аромат: яскравий, розкішний, розкривається нюансами чорних ягід смородини, вишні, ожини, малини і порічки, відчутні відтінки східних прянощів.
Гастрономія: чудово смакує зі стравами з червоного м’яса, із запеченою качкою, м’ясною пастою та зрілими сирами.
Читати далі
Світ виноробства дарує нам чарівні напої, які приносять радість та насолоду в життя. Вино вже століттями вважається символом розкоші, вишуканості та гастрономічного вишукання. Однак, обираючи вино, важливо знати, як правильно підібрати його сорт, дізнатися про регіон виробництва, та відкривати перед собою безмежні смакові горизонти.
Які бувають вина?
Біле вино. Біле вино виробляється з білих сортів винограду, і його основною рисою є світлий колір. Білі вина можуть бути сухими, напівсухими, напівсолодкими або солодкими, залежно від кількості цукру в них. Смак білого вина може варіюватися від свіжого та фруктового до гіркого та кремового.
Червоне вино. Червоне вино виготовляється з червоних сортів винограду, і його колір може бути від світло-рожевого до насиченого червоного. Червоне вино може бути сухим, напівсухим, напівсолодким або солодким. Воно відоме своєю глибокою смаковою палітрою, включаючи ноти червоних ягід, спецій, тютюну і дуба.
Рожеве (розове) вино. Рожеве вино виробляється з червоних сортів винограду, але його шкірка залишається на декілька годин менше, ніж для червоного вина. Це надає йому світлого рожевого кольору. Рожеві вина можуть бути сухими, напівсухими, напівсолодкими або солодкими. Вони часто відзначаються свіжими фруктовими ароматами та легкістю смаку.
Ігристе вино. Ігристе вино містить велику кількість бульбашок, які надають йому легкості та свіжості. Споживається воно часто на святкових заходах або як аперитив. Відомими видами ігристих вин є шампанське (вироблене в регіоні Шампань у Франції) та процесоване вино (наприклад, італійський Prosecco).
Десертне вино. Десертні вина зазвичай мають вищий рівень цукру і виробляються з допомогою спеціальних методів. Вони ідеально підходять для подачі з солодощами або як доповнення до десертів. До цієї категорії належать такі види вин, як портвейн, шеррі та ізсу.
Різновиди за регіонами. Кожен виноробний регіон світу має свої унікальні смакові особливості і стилі вина. Наприклад, вино з Бордо відоме своєю структурою і гармонією, італійське К’янті – свіжістю та гармонією, а аргентинський Мальбек – насиченим смаком червоних ягід.
Як правильно підібрати вино?
Це питання, яке виникає перед багатьма, коли вони стоять перед поличкою з винами в магазині або переглядають виночерпні карти в ресторані. Вино – це напій, який вже століттями вважається символом розкоші та вишуканості. Воно може дарувати радість і насолоду, але правильний вибір може бути складним завданням.
Спочатку варто з’ясувати свої власні вподобання. Чи це біле, червоне, рожеве вино, чи можливо ігристе? Який смак вина вам більше до вподоби: сухе, напівсухе, напівсолодке чи солодке? Визначивши свої смакові уподобання, ви вже зробите перший важливий крок у виборі вина.
Далі варто дізнатися більше про регіони виробництва. Різні країни та регіони світу славляться своєю винодійнею традицією і виробляють вино з унікальними смаковими особливостями. Франція, Італія, Іспанія, Австралія і США – це лише кілька прикладів країн, які виробляють вино різних стилів. Вивчіть, які регіони славляться певними сортами винограду і стилями вина, які вас цікавлять.
Сорти винограду також грають важливу роль у смакових характеристиках вина. Мерло, Каберне Совіньон, Шардоне, Піно Нуар – це лише декілька з найпопулярніших сортів винограду, кожен з яких має свої унікальні смакові особливості. Не забувайте звертати увагу на рік врожаю. Рік врожаю може вплинути на якість вина. Деякі роки вважаються особливо вдалими для виробництва вина і можуть давати вино вищого класу. Репутація бренду і виробника теж має велике значення. Велика увага до цього аспекту може гарантувати якість і надійність продукту. Вивчіть рейтинги та відгуки про виробників, оскільки вони можуть допомогти вам зробити кращий вибір. Питайте продавців чи сомельє за рекомендаціями, і не соромтеся експериментувати з різними винами. Поступово, ви розширите своє розуміння і смакові враження від вина. Пам’ятайте, що підбір вина – це особиста справа, і головне – насолоджуватися процесом та винами, які дарують вам задоволення.